Gå till innehåll

Den gamla ladugården har börjat få sprickor och lös puts på fasaden. Eftersom det är en gammal byggnad så är det kalkputs på denna och jag har läst mig till att cementputs inte ska användas.
Då detta är helt nytt område för mig, så bestämde jag mig att göra ett försök till att laga en del av fasade.
Jag knackade bort den puts som satt löst, vattnade på lite och blandade ordning kalkputsen. Eftersom jag inte skulle använda hela säcken så fick jag chansa lite på blandningen och en fingervisning jag hittade på Byggnadsvårdsföreningens sida var att konsistensen skulle vara "lite stadigare än messmör".

Detta var som sagt första gången jag testade att putsa, så jag såg det som ett experiment. Dock tyckte jag att resultatet blev rätt lyckat. Putsen sitter kvar än och det blev betydligt bättre än innan.
Återstår att måla med kalkfärg (vilket även det blir första gången).

2020-09-06

Renovering av det gamla treluftsfönster vi har i vardagsrummet har äntligen blivit klart. I alla fall utvändigt, en del målning återstår invändigt men det kanske får vänta tills nästa år.

Renovering av gamla fönster är en utdragen process, har jag insett. Allra helst när man spräcker några rutor allt eftersom.
Kortfattat det som gjorts är att skrapa och måla fönsterkarmen, bytt foder kring fönstret och monterat ett nytt nedre fönsterbleck. Själva fönsterbågarna har blivit rengjorda från allt kitt, stift har ersatts där det behövts och även bytt några rutor också. Får skylla på bristfällig erfarenhet eller något sånt.
Fönsterbågarna har även grundoljats, grundmålats, kittats och täckmålats i två lager. Karmen är även den skrapad, oljad, grundad och täckmålad.

Med torktider på kitt och färg så blir det ganska utdraget arbete. Går inte fortare av att det kommer spöregn mitt i torktiden och ett till fönster blåser sönder..
Som tur är har jag en del gamla fönster ståendes så glasrutor har jag kunnat ta från dessa. Men där måste man också få bort allt kitt och stift för att få ur rutan som ska användas.

Känslan när det är klart och man kan lite stolt betrakta det gamla "nya" fönstret gör att det känns värt det. Nu klarar sig detta ett tag till.

2020-09-14

Den nya skopan hade som sagt dålig botten på vissa ställen. Min pappa erbjöd sig att hjälpa till och det tackar man inte nej till. Han började slipa lite, men vi kom fram till att det är bättre att köra iväg den på blästring hos Sten på Källsby Gård.
Jag lastade skopan på vagnen och pappa var iväg och fick den blästrad. Under tiden så var jag iväg och fick jag hjälp av Henke att valsa plåt till skopan. Riktigt smidigt, och ett stort tack för hjälpen!

Tillbaka i verkstaden ställde jag in den blästrade skopan och pappa tog vid med lite svetsning. Han gillar grövre plåt så detta tyckte han allt var lite roligt att hålla på med.
Resultatet blev riktigt bra, fick dock justera lite på fästet så det skulle gå lättare att låsa fast den på maskinen. Men nu så kan skopan användas fullt ut!

Eftersom jag har pallgafflar och tandskopa med stora BM-fästet och en snöskopa med lilla fästet samt en adapter på maskinen så är det lite smidigare att skifta mellan redskapen om jag inte behöver ta bort adaptern. Så det blev en tripp till Grangärde med sällskap av min far för att inhandla en skopa med stora BM-fästet på. Istället för att byta fäste på den skopa som jag fick med maskinen. Den "nya" skopan behöver dock lagas lite i botten, men materiel till det har jag redan liggandes. Den gula skopan som följde med maskinen annonserades ut när jag kommit hem, och blev såld omgående.

Idag fortsatte jag med skiftning av däck. Det som ska monteras på Giganten var klart, så det skulle jag få hämta efter kl 10.
Parkerade hemma på gården kl 11, sen var jag tillbaka hos däckfirman 11:46. På den tiden hade jag lastat av däcket till Giganten, rullat in det och monterat det på maskinen. Flyttat in domkraften och alla verktyg till verkstaden där 218 står. Lyft upp den och tagit av hjulet, säkrat maskinen med pallbockar. Rullat ut hjulet och fått upp det på släpvagnen. Surrat fast och åkt iväg. Ganska nöjd själv med det.

Personligen tycker jag det är dags att byta ut däcket.
Tur för mig att de hade det lite lugnt hos TC Däck just idag. Så däcket var omlagt och klart kl 15. Bara att rulla iväg med släpvagnen igen.
Sen var det bara att montera tillbaka hjulet på 218. Resultatet blev bra! Nu är maskinen mycket rakare och jag har ett däck i betydligt bättre skick.

Nytt år, nya möjligheter!
Idag har jag börjat flytta om lite hjul. Ett av de på 218 är i ganska dåligt skick, och det jag har ståendes är ett 8-lagers bara. Så Giganten får släppa iväg ett av sina 10-lagers och få det som var ståendes istället.
Men för att få ihop detta så behövde jag ta av hjulet på giganten och köra iväg det för att kränga av det befintliga och på det som var till övers.

TC Däck i Västerby har fått i uppdrag att kränga om dessa däck. Eftersom det är ganska dåligt med däckmaskiner som tar 30" i min umgängeskrets.
När sedan detta är klart och hjulet sitter på Giganten igen så ska jag av med hjulet från 218 och lämna in det med. Sen är jag nöjd! Med framhjulen i alla fall. Skulle vilja ha ett bättre styrhjul också, men detta har inte lika hög prio. För som det är nu går maskinen lite snett på grund av att det är olika typer och höjder på framhjulen, vilket inte är så bra anser jag.


Ett av de uppdrag jag fått har varit att byta golv i en Heinkel-Trojan. En sorts mini-bil med motorcykelmotor och tre hjul.
Det befintliga golvet var delvis utbytt mot vanlig plan plåt. När bilen (ja man kan nog kalla den bil trots allt) levererades till mig så var ett nytt golv med i leveransen. Det har beställts från England och är tillverkat efter mallar. Fördelen med sådana här bilar är ju att de är otroligt lätta att hantera. För att på ett enkelt sätt att utföra golvbyte så vänder man bilen upp och ner! Sen ställde jag under rullvagnar för att kunna flytta runt den.

Golvet kapades ur och jag använde telfern för att det inte skulle rasa in i bilen under tiden jag kapade. Inte för att det var tungt..
Sedan så är det mycket inpassning och provning. Har lyft i och ur det nya golvet ett stort antal gånger. Tyvärr hade golvet slagits sig lite så en del riktning krävdes. Men det kunde göras ganska enkelt.

Efter många tester med golvplåten så kunde jag börja svetsa i golvet. Vid motorn längst bak så byttes även två trekantiga plåtar i samma veva. Dessa kommer även de från samma kille i England.
Dessa bilar är handbyggda från början, och det finns inga helt klara direktiv hur alla mått och former ska vara. Så man får lösa lite allt efter hand.
Jag monterade i bäroket som motorpaketet fästs i och fick utgå från det. Sedan får man jämka lite allt eftersom man svetsar i delarna. Jag tycker att slutresultatet blev bra.

Nu är återigen bilen tillbaka på, ja "hjulen", fast dom finns ju inte just nu.
Som ni kan se i bakgrunden så finns det en till Heinkel upp och ner. Den kräver lite mer omfattande arbete och kommer att dröja lite längre innan den blir klar.