Gå till innehåll

Efter att lastmaskinen blev klar så fortsatte jag med chassit av en 170s som varit ståendes länge. Då detta saknar papper och dokument så får det anses som skrot. Men det finns många bra delar att spara till min egna 170s.
De delar som blir till övers, kommer att finnas till salu.
Detta chassi hämtade jag i Sollefteå i december 2014, sedan dess har det stått i ladan. Nu var det dags att göra ett ryck med detta.

Jag fick hjälp av Lovisa att styra chassit med ett rep så jag fick ut det ur ladan utan att snurra och så det hamnade rätt på pallbockarna i verkstaden.
Jag började med att ta bort kardan, lyfta ur motor och växellåda. Motorn är väldigt illa däran, eftersom den har stått utan topp väldigt länge. Men vissa delar hoppas jag kunna använda. Sen behöver jag växellådan till den andra.

Bultarna och muttrarna sitter faktiskt inte så mycket fast som man skulle kunna tro. Men jag insåg att det vore mer lämpligt att få upp den på lyften när jag skulle börja demontera hjulupphängningen. Började med trummor, belägg och hjulnav fram. Men när jag kom till bärarmarna så visade det sig att fjäderspännarna var borta. Så jag fick beställa nya, eftersom vi inte får åka nånstans på grund av corona.

När jag börjar med bakbromsarna och skulle ha av trummorna, då sitter det rejält fast. Man kan tro att allt detta går fort men det sträcker sig under flera dagar. Det tog nästan två dagar av smörjande och knackande innan bromsarna bak släpper. Men så är det med gamla grejer. Tålamod, rostlösare och lite lätt knackningar med hammare brukar få det mesta att börja röra sig efter ett tag. Ett långt tag ibland.
Så det blev lite växlande mellan olika ställen att demontera. Samtidigt som chassit så började jag riva motorn, eller det som fanns kvar av den. Vissa moment blir svårare än andra eftersom den är helt stum i kolvarna. Men räddas det som räddas kan.
Sen är det väldigt bra att demontera en skrotbil innan jag börjar med min. Då har man lite bättre koll på förfarandet.

En del delar är helt klart användbara. Så detta blir bra att ha på lagret. Efter några dagar så kom äntligen mina fjäderspännare. Naturligtvis så var det ett fabrikationsfel på dessa så muttern satt inte ens fast..

En kolv gick det hål i när jag skulle försöka knacka lös dessa. Nu har jag i alla fall fått ur dom, men de är ganska slitna över lag. Som ni ser på bilden så är det till och med svårt att se vart ventilerna är. Så det är nästa steg att få lös, så det går att få ur kamaxeln. Mycket jobb återstår, så för detta projekt blir det fortsättning följer..!

Numera kan man även titulera sig moped-ägare! Mopeden kommer från min svärfar som använde den till och från jobbet förut. Osäkert hur länge den har varit ståendes i cykelförrådet, men det är nog kring20 år den har stått där.
Ska vara någon vajer som är trasig, dock inget jag kollat på än. Jag bytte åt mig den mot lite service samt reparations-arbeten. Den ska få en genomgång framöver innan vi börjar använda den.
Det är en Monark med Husqvarna motor och två växlar, som manövreras från handtaget. Motorn kallas också Flinta-motor. Så fortsättning följer..

Eftersom jag har pallgafflar och tandskopa med stora BM-fästet och en snöskopa med lilla fästet samt en adapter på maskinen så är det lite smidigare att skifta mellan redskapen om jag inte behöver ta bort adaptern. Så det blev en tripp till Grangärde med sällskap av min far för att inhandla en skopa med stora BM-fästet på. Istället för att byta fäste på den skopa som jag fick med maskinen. Den "nya" skopan behöver dock lagas lite i botten, men materiel till det har jag redan liggandes. Den gula skopan som följde med maskinen annonserades ut när jag kommit hem, och blev såld omgående.

Idag fortsatte jag med skiftning av däck. Det som ska monteras på Giganten var klart, så det skulle jag få hämta efter kl 10.
Parkerade hemma på gården kl 11, sen var jag tillbaka hos däckfirman 11:46. På den tiden hade jag lastat av däcket till Giganten, rullat in det och monterat det på maskinen. Flyttat in domkraften och alla verktyg till verkstaden där 218 står. Lyft upp den och tagit av hjulet, säkrat maskinen med pallbockar. Rullat ut hjulet och fått upp det på släpvagnen. Surrat fast och åkt iväg. Ganska nöjd själv med det.

Personligen tycker jag det är dags att byta ut däcket.
Tur för mig att de hade det lite lugnt hos TC Däck just idag. Så däcket var omlagt och klart kl 15. Bara att rulla iväg med släpvagnen igen.
Sen var det bara att montera tillbaka hjulet på 218. Resultatet blev bra! Nu är maskinen mycket rakare och jag har ett däck i betydligt bättre skick.

Nytt år, nya möjligheter!
Idag har jag börjat flytta om lite hjul. Ett av de på 218 är i ganska dåligt skick, och det jag har ståendes är ett 8-lagers bara. Så Giganten får släppa iväg ett av sina 10-lagers och få det som var ståendes istället.
Men för att få ihop detta så behövde jag ta av hjulet på giganten och köra iväg det för att kränga av det befintliga och på det som var till övers.

TC Däck i Västerby har fått i uppdrag att kränga om dessa däck. Eftersom det är ganska dåligt med däckmaskiner som tar 30" i min umgängeskrets.
När sedan detta är klart och hjulet sitter på Giganten igen så ska jag av med hjulet från 218 och lämna in det med. Sen är jag nöjd! Med framhjulen i alla fall. Skulle vilja ha ett bättre styrhjul också, men detta har inte lika hög prio. För som det är nu går maskinen lite snett på grund av att det är olika typer och höjder på framhjulen, vilket inte är så bra anser jag.


Ett av de uppdrag jag fått har varit att byta golv i en Heinkel-Trojan. En sorts mini-bil med motorcykelmotor och tre hjul.
Det befintliga golvet var delvis utbytt mot vanlig plan plåt. När bilen (ja man kan nog kalla den bil trots allt) levererades till mig så var ett nytt golv med i leveransen. Det har beställts från England och är tillverkat efter mallar. Fördelen med sådana här bilar är ju att de är otroligt lätta att hantera. För att på ett enkelt sätt att utföra golvbyte så vänder man bilen upp och ner! Sen ställde jag under rullvagnar för att kunna flytta runt den.

Golvet kapades ur och jag använde telfern för att det inte skulle rasa in i bilen under tiden jag kapade. Inte för att det var tungt..
Sedan så är det mycket inpassning och provning. Har lyft i och ur det nya golvet ett stort antal gånger. Tyvärr hade golvet slagits sig lite så en del riktning krävdes. Men det kunde göras ganska enkelt.

Efter många tester med golvplåten så kunde jag börja svetsa i golvet. Vid motorn längst bak så byttes även två trekantiga plåtar i samma veva. Dessa kommer även de från samma kille i England.
Dessa bilar är handbyggda från början, och det finns inga helt klara direktiv hur alla mått och former ska vara. Så man får lösa lite allt efter hand.
Jag monterade i bäroket som motorpaketet fästs i och fick utgå från det. Sedan får man jämka lite allt eftersom man svetsar i delarna. Jag tycker att slutresultatet blev bra.

Nu är återigen bilen tillbaka på, ja "hjulen", fast dom finns ju inte just nu.
Som ni kan se i bakgrunden så finns det en till Heinkel upp och ner. Den kräver lite mer omfattande arbete och kommer att dröja lite längre innan den blir klar.