Gå till innehåll

Service av svarv

Det verkar finnas en outtömlig källa av underhåll att göra här. Så jag fortsätter med svarven.
Det började med att det upplevdes vara obalans i den. Tänkte att det kanske är beläggning på chucken eftersom jag har använt kylvätska en del. Så jag började med att plocka isär den och göra rent.

Den den rengjorda backen är till höger på bilderna. Så det var ju inte bortkastat. Chucken i sig var rostbrun, kunde man tro, men den blev riktigt fin efteråt. Efter detta så blev obalansen lite bättre men försvann inte. Så jag lyfte på locket till spindeldockan och där var det väldigt torrt på alla drev. Det fanns olja på botten, inte korrekt nivå, men tillräckligt för att kunna ge smörjning i alla fall.
Sugröret till pumpen hade en stor skada sedan tidigare som då hade lagats med tejp. Den är uppenbarligen inte oljebeständig för den bestod mest av slem numera. Så jag tog bort röret, och ersatte den skadade biten med slang.
Tyvärr ingen skillnad. Hittade även oljefiltret och det var också tomt. Tog bort utgående rör från oljepumpen och det kom ingenting där. Så det var bara att skruva bort pumpen.

Nu var det inte "så bara" för det finns ganska mycket drev och rör på en liten yta. Så när väl pumpen var lös, så gick den inte att få upp utan att demontera lite mera rör. På bilden syns pumpen i ljuset, demonterad och vänd 180°.

Pumpen var av typen vingpump, syntes ett mindre slitage på vingdelarna. Eftersom vingarna bara var slitna i framkant testade jag helt enkelt med att vända på de. Skruvade ihop den igen och hällde lite olja i ingående anslutning. Vred för hand och den tog med oljan. Monterade tillbaka den långt in bland dreven. Kopplade på sugledning och provstartade. Den spottade ur sig lite olja! Så jag fyllde filtret manuellt, och skruvade ihop alla delar igen. Vid uppstart denna gång så efter en liten stund började det komma ut olja här och där! Faktiskt där det var önskat till och med.

Oljan däremot hade nog många år på nacken, samt en del glitter i sig. Vilken typ av olja man skulle ha verkar det finnas många olika teorier om. Hydraulolja, motorolja och en hel del andra förslag.

Märkskylten angav "Använd olja med tjocklek 18°-25° Engler vid 20° ". Detta sa mig inte mycket alls, men efter en del forskning så är Engler ett gammalt viskositetsmått. Så efter en massa försök att konvertera detta så kom jag fram till att det kanske motsvarar nånting runt 80W i dagens mått. Men jag garanterar inget!
Jag fick alla fall rekommendationen från en oljeleverantör att använda 80-90W GL-4 olja. Så det blev denna olja. Rätt eller fel, det vet jag inte.
Jag gjorde rent filtret och tömde ur oljan. Sög upp den sista oljan och tog bort metall/smuts-smeten på botten i spindelhuset. Sedan förfyllde jag filtret innan återmontage och hällde i olja till rätt nivå i siktglaset. Ca 10L gick det åt.

Nästa steg blev att få fart på kylvätsken. Det finns start och stopp-knapp för den frampå svarven men har inte fungerat så länge jag kan komma ihåg. Pumpen sitter på baksidan, och eftersom svarven står nära väggen så var det naturligtvis väldigt trångt, även där.

Grävde fram pumpen under en hög med metallspån och kopplade ur den.
På arbetsbänken så kontrollerades pumpvingar, lager och lindningarna mättes. Allt såg bra ut, så felsökningen fortsatte. Säkringarna i manöverskåpet var hela och verkar vara ström till kontaktorn. Hittar då en lite röd metallpigg på kontaktorn, som säger "klick" när jag tryckte på den. Alltså ett gammalt överlastskydd, som hade löst ut. Med ett tryck på manöverknappen på panelen drar nu kontaktorn och det finns 400V nere vid pumpen!

Så långt ser det bra ut och min förhoppning är nu att det bara är allt metallspån som gjort att den gått tungt och löst ut.
Men innan jag kan montera tillbaka allt så vill jag göra rent karet för kylvätskan. Som dessutom består av ca 45% metallspån numera.
Med en liten manuell oljesug sög jag ur ca 11L kylvätskeolja-liknande vätska. Sedan med en spackelspade öste jag ur ca 4L metallspånsgegga. Till sist lite absorberingsmaterial och sen dammsugning, så var det rent!

Nu var det dags att återmontera pumpen, och till min stora glädje funkar den fint! Nu ska jag bara välja lämplig vätska att återfylla karet med och ordna något lämpligt system för att få det dit det ska.
Men det får jag återkomma till längre fram..!

Lämna ett svar