Gå till innehåll

Volkswagen Corrado G60

Jag har haft två stycken Corrado tidigare, och är väldigt svag för denna udda sportbil. Den kallas ju för den enda riktiga sportbil Volkswagen byggt. En tvådörrars kupémodell med riktigt bra väghållning och bra bromsar.
Väldigt rolig att köra! Effektmässigt, i dagens mått mätt, så kvalar den väl inte in som "sportbil". För till och med sambons Volvo V70 har mer effekt.
Men det är hela paketet Corrado som gör att den blir en sportbil. Chassi, bromsar och den kompressormatade motorn tillsammans. Den finns även med VR6-motorn, men den har aldrig riktigt lockat mig.

Jag har haft bevakning på blocket tidigare, men tog bort den. Sedan av en slump så kollade jag utbudet av Corrado ändå. Det är aldrig så värst många till salu, dessutom är de flesta stylade, ombyggda eller ett "raceobjekt". Det vill säga man har rivit ur all inredning, börjat trimma sen inte blivit så mycket mer..
Men just denna gång så hittade jag en i "när-området" (ca 10 mil bort) som var i bra originalskick. Visst finns det skavanker på lack och kaross. Inredning och motor var i bra skick. Kompressorn har renoverats av SLS Tuning i Tyskland.

Bilen kom till Sverige och registrerades den 2 mars 2000 av en person från Falun. Den byttes in på en bilfirma
den 8 juli 2002 och den 10 juli 2002 köptes den av den familj som nu hade bilen på annons. Deras två söner har använt bilen i omgångar, men de har valt att spara den i garaget för att det är en så udda bil. Men numera hade ingen av barnen intresse av bilen längre. Åldern började göra sig påmind när föräldrarna skulle ta sig i och ur en låg sportbil. Så nu hade de bestämt sig för att sälja den. Så efter lite prisförhandling så slog jag till och är återigen en
stolt Corrado-ägare.

Bilen har varit sänkt tidigare så en uppsättning sportfjädrar medföljde. Sedan när däcken var dåliga köptes en komplett uppsättning hjul så dessa är utbytta, dock med lite för låg profil. Men i köpet medföljde original fälgar med centrumkåpor, original bilstereo samt kassetsbandshållaren framför växelspaken.

Det finns lite att göra på bilen, och det kan ni följa på den egna sidan som finns här.

29 juli 2021

Lämna ett svar